ColdGear Technology

Θερμόαιμος: ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος. 
Η ικανότητα του σώματος να παράγει θερμότητα, μας έχει επιτρέψει να επαναπροσδιορίσουμε τα όρια του τι είναι φυσικά εφικτό. Η κατάκτηση βουνοκορφών και τα βάθη των ωκεανών, η εξερεύνηση των πολικών παγετώνων και ακόμη και το διάστημα, το να είμαστε θερμόαιμοι μάς επιτρέπει να ωθήσουμε το σώμα μας στα άκρα… αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Όταν η θερμοκρασία πέφτει, το ανθρώπινο σώμα μπαίνει σε λειτουργία επιβίωσης καθώς τα αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται, κατευθύνοντας τη ροή του αίματος μακριά από τους μύες και προς τα ζωτικά όργανα για την καταπολέμηση της υποθερμίας. Οι ψυχρές θερμοκρασίες επηρεάζουν τον ρυθμό των ζωτικών χημικών αντιδράσεων και μειώνουν τη ροή του οξυγόνου στους εργαζόμενους μύες, αναγκάζοντάς τους να εργάζονται πολύ πιο σκληρά και αυξάνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού και βλάβης στον μυϊκό ιστό – καθιστώντας δυσμενές και επικίνδυνο για οποιονδήποτε να κρυώσει πολύ σε εξωτερικούς χώρους, ειδικά αθλητές που αγωνίζονται σε επίπονα αθλήματα.
 
 
Παρά αυτές τις προκλήσεις, η προπόνηση στο κρύο εξακολουθεί να είναι μια αναγκαιότητα και οι αθλητές μπορούν να το κάνουν με ασφάλεια και ανεμπόδιστα όταν υποβοηθούνται από τη σωστή τεχνολογία. Η απόδοσή μας σε κρύο καιρό είναι τόσο καλή όσο τα εργαλεία που έχουμε για να την καταπολεμήσουμε και αυτά είναι τα ρούχα της Under Armour με τεχνολογία ColdGear.
Το ColdGear σάς δίνει τη δυνατότητα να πιέσετε τον εαυτό σας στα άκρα. Εξερευνήστε την επιστήμη πίσω από την κατασκευή του και μάθετε γιατί είναι μια από τις πιο μακροχρόνιες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στον εξοπλισμό της Under Armour για κρύο καιρό. Το UA ColdGear αναπτύχθηκε για να λύσει ένα πρόβλημα και έχει γίνει βασικό στοιχείο στην ντουλάπα κάθε αθλητή και ένα κομμάτι εξοπλισμού που ο αθλητής δεν μπορεί να ζήσει χωρίς.
 

ΠΩΣ Η UA COLDGEAR ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ;

WEIGHTLESS WARMTH: 

Η τοποθέτηση στρώσεων είναι συχνά μια στρατηγική για να κρατηθεί ζεστός ένας αθλητής, αλλά η προσθήκη βάρους στην πραγματικότητα αυξάνει την ενεργειακή δαπάνη, καθιστώντας την λιγότερο από ιδανική λύση για τους αθλητές. Επιπλέον, τα προστιθέμενα στρώματα συχνά περιορίζουν την κίνηση και προσθέτουν τριβή. Το UA ColdGear είναι μια λύση που κρατά τους αθλητές ζεστούς με ένα ελαφρύ ύφασμα που κάθεται πάνω στο δέρμα, ενώ διατηρεί τη θερμοκρασία του πυρήνα του σώματος ζεστή, γεγονός που οδηγεί σε λιγότερες περισπασμούς και έλξεις τριβής στον αθλητή. Έγιναν επίσης διεξοδικές δοκιμές εντός και εκτός του χειμερινού πεδίου για να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα του UA ColdGear ως βασική στρώση, μετρώντας τον χρόνο που χρειάζεται το ύφασμα για να ζεσταθεί και πόσο χρόνο χρειάζεται για να κρυώσει. Με το UA ColdGear, ο χρόνος που χρειάζεται για να κρυώσει είναι σημαντικά μεγαλύτερος, αποδεικνύοντας ότι ο εξοπλισμός εξοικονομεί τη θερμότητα του σώματος.

4-WAY STRETCH:

Το UA ColdGear είναι το βέλτιστο «δεύτερο δέρμα» για προπονήσεις κρύου καιρού. Η Under Armour έχει κάνει εκτεταμένη έρευνα για να καταλάβει πόσο και τι είδους τέντωμα χρειάζεται για διαφορετικές περιοχές του σώματος για να διατηρείται το ύφασμα στη θέση του, καθώς και άνετο και υποστηρικτικό. Το UA ColdGear στοχεύει να διορθώσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο κρύο, βοηθώντας το σώμα να διατηρήσει την εσωτερική του θερμοκρασία, ενώ εξακολουθεί να αισθάνεται άνετα όταν φοριέται.

ACTIVE ODOR CONTROL:

Συχνά η παρουσία ιδρώτα σημαίνει ότι συσσωρεύονται βακτήρια, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε μια μυρωδιά έντονη στα αποδυτήρια και στις τσάντες του γυμναστηρίου. Το UA ColdGear έχει κατασκευαστεί με αυτό κατά νου. Ένα αντιμικροβιακό στοιχείο με βάση τον ψευδάργυρο εφαρμόζεται στο ύφασμα, το οποίο βοηθά στην άμβλυνση της συσσώρευσης δυσοσμίας και διατηρεί τους αθλητές χωρίς περισπασμούς από την οσμή που προκαλεί ο ιδρώτας.

QUICK DRY COMFORT:

Τα βρεγμένα ρούχα μπορεί να είναι επιζήμια για διάφορους λόγους. Όχι μόνο είναι άβολο – όπου το υγρό ύφασμα μπορεί να οδηγήσει σε τριβή – αλλά μπορεί να χάσει το 90% των μονωτικών του ιδιοτήτων, γεγονός που το καθιστά αντιπαραγωγικό για τις λειτουργίες του σώματός μας. Το ColdGear σχεδιάστηκε για να απομακρύνει την υγρασία από το δέρμα, διατηρώντας τον αθλητή στεγνό και άνετο.