Share it

Share on facebook
Share on twitter

ΤΡΕΞΙΜΟ: ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Τα νέα UA HOVR Infinite 2 & UA HOVR Sonic 3 με τεχνολογία UA STORM είναι οι απόλυτοι «σύμμαχοι» που θα απογειώσουν τα χειμερινά σας run !!Δεν είναι τυχαίο πως το τρέξιμο αποτελεί τον πιο εύκολο, γρήγορο και προσιτό τρόπο εκγύμνασης.

running τρέξιμο

Για να ξεκινήσεις , δε χρειάζεσαι ούτε κάποιο ιδιαίτερο εξοπλισμό, ούτε να επενδύσεις μια περιουσία. Η ευκολία του το καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλές και αυτό είναι κάτι που το βιώσαμε στην περίοδο της καραντίνας όπου το τρέξιμο ήταν σταθερά ένα από τα πιο δημοφιλή trends και μοναδική «διέξοδος διαφυγής». Είναι ευρέως γνωστό ότι αποτελεί τη βάση για μια καλή φυσική κατάσταση και την υγεία του καρδιοαναπνευστικού , πάντα υπό την καθοδήγηση ενός ειδικού.

Ποιος δεν θα ήθελε λοιπόν να γνωρίζει όλα τα μυστικά γύρω από το τρέξιμο , όπως τα μεταφέρουν οι ειδικοί του PHYSIORULES ; Το κέντρο φυσικοθεραπείας & αποκατάστασης σε συνεργασία με την αθλητική εταιρία Under Armour, απαντά στις ανακρίβειες που συνδέονται με το τρέξιμο και μας προτείνει σημαντικά tips για να συνεχίσουμε να τρέχουμε με ασφάλεια και ευχαρίστηση.

ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΕΞΙΜΟ

‘’Πριν το τρέξιμο, οι διατάσεις καλό είναι να αποφεύγονται!’’

Σε αντίθεση με όσα ακούγονται τόσα χρόνια για τις διαστάσεις στο ζέσταμα, υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας των ιστών στο σώμα μας. Το warm up , ή αλλιώς η διαδικασία αύξησης της θερμοκρασίας του σώματος είναι σημαντικό για την ευλυγισία των ιστών και προετοιμάζει το σώμα για τις απαιτήσεις της προπόνησης. Καλό θα ήταν να εντάσσουμε τις διατάσεις στο τέλος της προπόνησης (αποθεραπεία) και στην αρχή να κάνουμε ένα δυναμικό ζέσταμα.

ΤΡΕΞΙΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΔΥΝΑΜΗΣ

‘’Το τρέξιμο και η προπόνηση δύναμης για έναν αθλητή με στόχους πρέπει να πηγαίνει μαζί.’’

Η προπόνηση δύναμης ανεβάζει τις επιδόσεις ενός αθλητή και θεωρείται αναγκαία στην επίτευξη υψηλών στόχων. Κάθε άποψη που υποστηρίζει την αποφυγή της είναι λανθασμένη. Για να φτάσει φυσικά ο αθλούμενος σε υψηλά επίπεδα προπόνησης, θα πρέπει να ακολουθήσει τη λογική της πυραμίδας, να περάσει δηλαδή από τα κατώτερα στάδια για να φτάσει έπειτα να αποδίδει σε μια high intensity προπόνηση.

ΤΡΕΞΙΜΟ ΚΑΙ ΤΥΠΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ

‘’Δεν υπάρχει ειδικός τύπος σώματος για να τρέξετε, είναι μύθος.’’

Άλλος ένας μύθος που έρχεται η ώρα να διαψευσθεί. Ο κάθε ασκούμενος έχει δικαίωμα στο τρέξιμο , ανεξάρτητα αν ο τύπος σώματος ανήκει στην κατηγορία του ενδόμορφου (στρογγυλό σχήμα σώματος και συσσώρευση λίπους γύρω απ’ τους γοφούς), μεσόμορφου (μεγάλο άνοιγμα ώμων και στενή μέση) ή εκτόμορφου (αδύνατος τύπος με χαμηλά ποσοστά λίπους). Κάτι το οποίο πρέπει επίσης να γνωρίζουμε είναι ότι ο σωματότυπός μας αλλάζει ανάλογα με τον τύπο άσκησης, χωρίς αυτό να στέκεται εμπόδιο στην προσπάθεια ένταξης της γυμναστική στη ζωή μας μέσα με οποιαδήποτε μορφή.

 

ΤΡΕΞΙΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ

Ένας ακόμη μύθος!

Έρευνες έχουν δείξει ότι σε παθήσεις όπως οστεοαρθρίτιδα κ.ά. το τρέξιμο δρα ευεργετικά. Αυτά που δημιουργούν πρόβλημα συνήθως είναι η λάθος προπόνηση και η απότομη αύξηση επιβαρύνσεων χωρίς προοδευτικότητα και σωστή τεχνική.

ΤΡΕΞΙΜΟ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ

‘’Το τρέξιμο είναι δύσκολο για την καρδιά’’. Λάθος!

Το τρέξιμο βελτιώνει το καρδιοαναπνευστικό και έτσι βοηθά τη λειτουργεία της καρδιάς. Αν έχετε κάποιο καρδιοαναπνευστικό πρόβλημα, καλό είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να σας δώσει ένα ακριβές πλάνο προσαρμοσμένο που θα λαμβάνει υπόψη το ιστορικό σας.

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΞΙΜΟ

‘’Όλα τα παπούτσια κάνουν την ίδια δουλειά. Μέγα λάθος!

Είναι λάθος που συχνά ακούγεται είναι ότι τα παπούτσια δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στο τρέξιμο. Θα πρέπει πάντα να επιλέγουμε παπούτσια σύμφωνα με τον τύπο του πέλματός μας, την απόσταση που θέλουμε να διανύσουμε, το είδος της προπόνησης (tempo ή διαλειμματική) , ώστε να μας παρέχουν την επιστροφή ενέργειας και απορρόφηση των κραδασμών που όλοι ζητάμε. Η δοκιμασμένη πρόταση των ειδικών του PHYSIORULES ακούει στο όνομα HOVR™ Machina της Under Armour.

 

To δρομικό παπούτσι Hovr Machina αποτελεί την κορυφαία πρόταση της εταιρίας και απευθύνεται σε δρομείς μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων που χρειάζονται ανώτερες επιδόσεις και μαλακή αίσθηση στη διάρκεια του run. Χάρη στην επαναστατική τεχνολογία HOVR™ που παρέχει υψηλή απορροφητικότητα κραδασμών για μεγαλύτερες αποστάσεις ή για speed tempo προπονήσεις , αλλά και της τεχνολογίας Propulsion Plate, παρέχει μεγαλύτερη ώθηση και ταχύτητα επιτρέποντας αποτελεσματικές και ομαλές κινήσεις. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε πως το νέο UA HOVR™ Machina, μπορεί να γίνει ο προσωπικός σας προπονητής!

 

Το ενσωματωμένο Bluetooth™ στη σόλα του καταγράφει όλα τα δεδομένα από κάθε τρέξιμο και τα μεταφέρει στην εφαρμογή MapMyRun™, βελτιστοποιώντας έτσι την εμπειρία του δρομέα. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να προσφέρει υπηρεσίες Real Time Form-Coaching με σκοπό να μειώσει την πιθανότητα τραυματισμών και να καθοδηγήσει σωστά τον ασκούμενο στο δρόμο για την επίτευξη του επόμενου στόχου. Εμείς το δοκιμάσαμε και σας το προτείνουμε!

 


ΤΡΕΞΙΜΟ ΚΑΙ CARB LOAD

Αν έχετε σκοπό να τρέξετε για λιγότερο από 2 ώρες , δεν σας χρειάζεται. Aν η απόσταση που θα διανύσετε είναι μεγαλύτερη, μην αυξήσετε τους υδατάνθρακες μόνο μια μέρα πριν την προπόνηση αλλά ξεκινήστε μια εβδομάδα πριν ώστε να προετοιμάσετε το σώμα σας και να αποφύγετε δυσάρεστες στομαχικές διαταραχές την ημέρα του αγώνα ή της προπόνησής σας.

ΤΡΕΞΙΜΟ ΚΑΙ SPORTS DRINKS

Και εδώ έχουμε να σας πούμε ότι σε μικρότερη της μιας ώρας προπόνησης είναι αχρείαστα! Η καλύτερη ενυδάτωση είναι το νερό!


ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΕΞΙΜΟ

«Όταν ο καιρός είναι κρύος δεν πρέπει να τρέχω γιατί μπορεί να αρρωστήσω!»

Μύθος! Αυτό που μας αρρωσταίνει είναι τα βακτήρια και οι ιοί και όχι το τρέξιμο. Εξοπλιστείτε με τον κατάλληλο εξοπλισμό με ρούχα τελευταίας τεχνολογίας, όπως η σειρά Coldgear® της UNDER ARMOUR, που κρατάει το σώμα ζεστό, χωρίς να το βαραίνει.

 

ΤΡΕΞΙΜΟ OUTDOOR ΚΑΙ INDOOR (διάδρομος)

Λέγεται ότι είναι κάτι διαφορετικό!

Η ουσία είναι ότι οι μηχανισμοί και στα δυο είναι όμοιοι και μπορείτε να κάνετε μια αποδοτική προπόνηση με όποιον τρόπο από τα δυο επιλέξετε.

Το τρέξιμο μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας προς το καλύτερο! Όσο περισσότερο καταλαμβάνει την καθημερινότητά μας, τόσο πιο ευεργετικά λειτουργεί και μας αποκαλύπτει τα οφέλη του ( σωματικά και ψυχολογικά ). Ξεκινήστε πάντα με την συμβουλή ενός ειδικού και δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Καλά τρεξίματα σε όλους!

PHYSIORULES

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ PT–OMT,MSC cand

ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ PT-OMT

UA HOVR MEGA 2 CLONE

UA HOVR™ Mega 2 Clone   1:1 FIT FOR EVERY RUNNER Tο νέο δρομικό παπούτσι της Under Armour για μεγάλες αποστάσεις, μπορεί και απευθύνεται σε κάθε δρομέα προσωπικά. Πώς; Η νέα τεχνολογία UA Clone είναι η απάντηση. 1:1 PERSONALIZED FIT Η τεχνολογία UA Clone στο επάνω μέρος, προσαρμόζεται ανάλογα

Read More »
VIRGIN GALACTIC

UNDER ARMOUR x VIRGIN GALACTIC

UNDER ARMOUR x VIRGIN Galactic. ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΗ. ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. Όταν δυο εταιρίες με στόχο ένα καλύτερο αύριο για έναν καλύτερο κόσμο ενωθούν, τότε τα αποτελέσματα μόνο θετικά μπορούν να είναι. Τον Ιανουάριο του 2019 η UNDER ARMOUR ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον ιδρυτή της Virgin Galactic,

Read More »
FUNCTIONAL TRAINING

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ – FUNCTIONAL TRAINING

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ – FUNCTIONAL TRAINING H λειτουργική άσκηση ή αλλιώς functional training αποτελεί στις μέρες μας έναν από τους πλέον δημοφιλής τρόπους εκγύμνασης. H λειτουργική προπόνηση βρίσκει εφαρμογή από έναν απλό ασκούμενο μέχρι τον επαγγελματία αθλητή, αφού έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στις εκάστοτε απαιτήσεις. Γνωρίζει όμως ο ασκούμενος

Read More »

UA SPAWN III – THE SPAWN IS BACK

UA SPAWN III Total Support for Total Control THE SPAWN IS BACK Under Armour’s Spawn 3 is Fast and flexible, with the support and grip you need to control the court. Το νέο Spawn III είναι όσα ψάχνει ένας baller του σύγχρονου μπάσκετ. Είναι  γρήγορο, έχει άνετη εφαρμογή, σταθερό

Read More »

CURRY 8 Flow

CURRY Flow 8 Ο Stephen Curry, τρεις φορές πρωταθλητής και δύο φορές MVP με την ομάδα των Golden State Warriors, λανσάρει το νέο του brand “THE CURRY Brand”, σε συνεργασία με την UNDER ARMOUR με σκοπό να αλλάξει το παιχνίδι για τα καλά. Ο Stephen είναι ένα αθλητής που

Read More »

EMBIID 1 “THE BEGINNING OF THE PROCESS”.

EMBIID 1 “THE BEGINNING OF THE PROCESS”. Σύμφωνα με τον Joel Embiid, η ζωή του είναι μια ταινία. Ένα παιδί γεννημένο στο Yaoundé του Καμερούν το 1994, με όνειρο να γίνει επαγγελματίας παίχτης βόλεϊ. Στην πραγματικότητα μέχρι την ηλικία των 15, δεν είχε ακουμπήσει ποτέ μπάλα μπάσκετ. Με αφορμή

Read More »